Magyarország-Finnország 1-0

A magyar válogatott a 84. percben szerzett találattal 1-0-ra legyőzte a finneket a Groupama Arénában rendezett Eb-selejtező mérkőzésen.

A magyar és a finn válogatott három forduló után egyaránt 4-4 ponttal várta az egymás elleni mérkőzést, egy esetleges vereség jelentős hátrányba hozhatta volna mindkét együttest. Ezért mondta Dárdai Pál, hogy elképzelhető egy eseménytelen, kevés helyzetet hozó mérkőzés, amelyen mindkét fél a biztonságot tartja szem előtt.

A szövetségi kapitány Király Gábort jelölte a kapuba, előtte a Fiola, Juhász, Lang, Kádár összetételű négyes védekezett, a középpályán Elek Ákos és Tőzsér Dániel szűrte a finn támadásokat, míg a helyzetek kialakításáért Simon Krisztián, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám felelt. Az első húsz percben a magyar válogatott játszott bátrabban, elsősorban Dzsudzsák Balázs aktivitása okozhatott fejtörést a finn védőknek, a mieink csapatkapitánya elfutásaival, cseleivel többször is megbontotta a vendégek védelmét, de a kapu elé játszott labdákra nem érkeztek támadók.

A félidő közepénél átvette az irányítást a finn együttes, és fölénye nemcsak labdabirtoklásban, hanem helyzetekben is megmutatkozott. A 33. percben Pukki vált le védőjéről és lőtt 17 méterről kevéssel a jobb sarok mellé. A 37. percben Eremenko is megpróbálkozott egy lövéssel, a Juhász Rolandon megpattanó labda a jobb alsó sarok mellett hagyta el a pályát.

A 43. percben még közelebb kerültek a gólszerzéshez a vendégek, Pukki tette ki a labdát a balösszekötő helyén érkező Uronennek, aki 10 méterről vette célba a kaput, Király vetődve a jobb kapufára ütötte a labdát. Jól jött tehát a szünet a mieink számára, az első félidő utolsó 20 perce – a lehetőségek száma alapján – ugyanis meglehetősen egyértelmű finn fölényt hozott.

A szünetben rendeztük a sorokat, kiegyenlítetté vált a találkozó. Az 55. percben Tőzsér ívelt szabadrúgásból a finn kapu elé, Gera Zoltán elszakadt a védőktől, átvette a labdát, de 16 méterről nem tudta ellőni a kapus mellett, Hradecky védett.

Az 57. percben Forró Gyula állt be a sérült Juhász Roland helyére, Kádár behúzódott középre, az újpesti védő pedig a bal oldalon játszott. A 63. percben Szalai Ádám is elhagyta a pályát, Nikolics Nemanja vette át a helyét. Lendületesebbé vált a támadójátékunk, a 67. percben Dzsudzsák 29 méterről, szabadrúgásból lőtt kapura, a sorfalról lepattanót nem sokkal bombázta a bal felső sarok mellé. Két perccel később a magyar csapatkapitány bal oldali beadását követően Simon Krisztián lőtte a blokkba a labdát, majd Gera Zoltán fejelt a finn kapus ölébe. A 72. percben a finnek előtt is adódott egy nagy helyzet, Halsti lövését követően Forró Gyula blokkolt. A 77. percben Dárdai Pál az utolsó cserelehetőségét is kihasználta, Simon Krisztián helyére Lovrencsics Gergő állt be. A 80. percben Eremenko lövését védte Király.

A 84. percben megszereztük a vezetést, Lovrencsics Gergő a jobb oldalról kanyarította középre a labdát, Gera Zoltán két védő között felugorva 6 méterről a jobb alsó sarokba csúsztatott (1-0). A hátralévő időben okosan tartottuk az előnyt, és bár a játékvezető öt percet hosszabbított, a finnek lövésig sem jutottak el, így a magyar válogatott megnyerte a találkozót, és hétre növelte pontjai számát az Eb-selejtező csoportban.

MAGYARORSZÁG – FINNORSZÁG 1-0 (0-0)

MAGYARORSZÁG: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland (Forró Gyula, 57.), Lang Ádám, Kádár Tamás – Tőzsér Dániel, Elek Ákos, Gera Zoltán – Simon Krisztián (Lovrencsics Gergő, 77.), Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 63.), Dzsudzsák Balázs

FINNORSZÁG: Hradecky – N. Moisander, Toivio, R. Eremenko, P. Hetemaj, Pukki (Pohjanpalo, 65.), Sparv, Halsti (Markkanen, 85.), Uronen, Hämäläinen (Riski, 82.), Hurme.

Gól: Gera (84.)

Az F-csoport pénteki játéknapja eredményei:

Magyarország – Finnország 1-0 (0-0)
Románia – Észak-Írország 2-0 (0-0)
Görögország – Feröer-szigetek 0-1 (0-0)

Eb-selejtezők 2014-2015 – az F-csoport állása:

1. Románia 10 pont
2. Észak-Írország 9 p.
3. MAGYARORSZÁG 7 p.
4. Finnország 4 p.
5. Feröer-szigetek 3 p.
6. Görögország 1 p.

Forrás és fotó: MLSZUtolsó módosítás: 2014. november 18., 14:48

Minden vélemény számít!

E-mail címét nem tesszük közzé. A *-al jelölt mezõk kitöltése kötelezõ.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
KÉPGALÉRIÁK - A LEGUTÓBBI 3 MECCS FOTÓI

  • Magyarország-Albánia 1-0

    Magyarország-Albánia 1-0

  • Magyarország-Finnország 1-2

    Magyarország-Finnország 1-2

  • Magyarország-Andorra 2-0

    Magyarország-Andorra 2-0
Facebook

Twitter

Google Plus

EURO 2016: EB-SELEJTEZŐ 2014-2015 F-CSOPORT