Magyarország-Finnország 1-2

A magyar válogatott több mint egy órán keresztül vezetett a finnek ellen, de a meccs utolsó húsz percében a vendégek fordítottak, és meg is nyerték a győri felkészülési mérkőzést.

Pintér Attila első meccsén nem jelölt újoncot a kezdőcsapatba, nagy visszatérő azonban volt, Leandro kezdett a védelem bal oldalán. A mieink egy ékkel álltak fel, Rudolf Gergely mögött Lovrencsics Gergő, Koman Vladimir, Sándor György és Dzsudzsák Balázs segítette a támadásokat.

A magyar válogatott kezdte aktívabban a meccset, Rudolf Gergely már a 2. percben célba vette a finn kaput, és nem is tévesztett sokkal célt. A 13. percben megszereztük a vezetést, Leandro pontos hosszú indítását Rudolf vette le a finn 16-os előterében, majd ballal a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A gól után átengedtük a kezdeményezés lehetőségét a finneknek, akik egy-egy alkalommal éltek is ezzel, Eremenko és Pukki előtt adódtak helyzetek, de Bogdánnak egyszer sem kellett nagyot védenie. A 38. percben egy újabb Rudolf-lövés okozott némi veszélyt, de a félidő hajrája a vendégeké volt, a mieink ebben a periódusban elsősorban a stabil védekezést tartották szem előtt, megpróbálva megragadni a kontralehetőségeket. A félidő utolsó helyzete a finnek előtt adódott, de az előnyünk nem forgott veszélyben, 1-0-lal ért véget játékrész.

A második félidőben is a finnek voltak kezdeményezőbbek, irányították a játékot, de a nagyobb helyzetek előttünk adódtak, Koman Vladimir az 50. percben ziccerben hibázott. A félidő második felében egyre veszélyesebbek lettek a vendégek, és a 74. percben megszerezték az egyenlítő gólt, a végig veszélyesen játszó Roman Eremenko löbbölte be a védők mögé a labdát, majd Joel Pohjanpalo passzolt közelről a magyar kapuba (1-1).

A 84. percben ismét Eremenko adott pontos passzt, Juhász Roland pedig csak szabálytalanul tudta megállítani Hetemajt, a megítélt büntetőt Eremenko értékesítette (1-2). A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a magyar válogatott (a végén a felnőttek közt címeres mezben most debütáló Futács Márkó és Nemanja Nikolics személyében két ékkel játszottunk), de finn védelmet nem sikerült feltörni, így maradt az 1-2, vagyis Pintér Attila vereséggel mutatkozott be a csapat kispadján.

Magyarország-Finnország 1-2 (1-0)

Magyarország: Bogdán Ádám – Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lipták Zoltán (Kádár Tamás, 56.), Leandro – Varga József (Szakály Péter, 87.) – Lovrencsics Gergő (Gyurcsó Ádám, 53.), Koman Vladimir (Futács Márkó, 64.), Sándor György (Elek Ákos, 55.) Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 82.)

Finnország: Mäenpää – Arkivuo, Ojala, Moisander, Sorsa – Kolehmainen, Sparv, P. Hetemaj – Riski, R. Eremenko – Pukki

Gólszerző: Rudolf a 13., ill. Pohjanpalo a 74., Eremenko a 84. percben

Forrás: mlsz.hu, fotó: Kondor Zsolt/Magyarlabdarugovalogatott.hu


Utolsó módosítás: 2014. április 16., 16:06

1 hozzászólás

 1. madarigy
  2014.03.06. - 08:37

  …….gyógyíthatatlan…ugyan azok a tünetek mint eddig…sajnos továbbra is beteg a beteg…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

E-mail címét nem tesszük közzé. A *-al jelölt mezõk kitöltése kötelezõ.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
KÉPGALÉRIÁK - A LEGUTÓBBI 3 MECCS FOTÓI

 • Magyarország-Albánia 1-0

  Magyarország-Albánia 1-0

 • Magyarország-Finnország 1-2

  Magyarország-Finnország 1-2

 • Magyarország-Andorra 2-0

  Magyarország-Andorra 2-0
Facebook

Twitter

Google Plus

EURO 2016: EB-SELEJTEZŐ 2014-2015 F-CSOPORT